ၾကာပီ

[Thursday, March 27, 2008]

ၾကာဇံဟင္းခါး

မေရးတာၾကာတဲ႕ ဘေလာက္ေလးကို အစားနဲ႕ ဖြင္႕ပြဲ ျပန္လုပ္လိုက္ပါတယ္။
မနက္ႏိုးလာလာခ်င္း ဒီေန႕ ငါဘာလုပ္စရာရွိလဲ အရင္မေတြးပဲ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲျပီး ေလွ်ာက္ေမႊၾကည္႕ေတာ႕ ၾကာဇံ၀ယ္ထားတာေလး ရယ္ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ကေလးရယ္ ပဲျပားေျခာက္ရယ္ေတြ႕တာနဲ႕ ၾကက္သားသြား၀ယ္ျပီး ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္စားဖို႕ ျပင္လုိက္ပါတယ္။





လန္ဒန္က ဗမာမ်ားအတြက္ေတာ႕ ၾကာဇံဟင္းခါးဟာ လူမပင္ပန္းေစတဲ႕ ျမန္မာအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ပါ၀င္တဲ႕ပစၥည္းလည္း နည္းျပီး ခ်က္ရတာလည္း လြယ္လို႕ပါ။

ကဲ အရင္ဆံုး ၾကက္တစ္ေကာင္ကို ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ အျပားလိုက္ရိုက္ျပီး ထည္႕ျပဳတ္လိုက္မယ္။ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ကေတာ႕ နည္းနည္းစီေပါ႕။

ျပီးရင္ တဖက္က
မိႈေျခာက္ နည္းနည္းနဲ႕ (တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ အလြယ္တကူ၀ယ္လို႕ရပါတယ္)
ပဲျပားေျခာက္ကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရေႏြးပူပူနဲ႕ စိမ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းစီကို စက္နဲ႕ေမႊထားပါတယ္။

ၾကက္သားႏူးေလာက္ရင္ ဆယ္ထားျပီး ေအးတဲ႕အခါ အသားေတြ ႏႊင္ထားပါတယ္။ အရိုးကို ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲ ျပန္ထည္႕ပါတယ္။
ေမြႊထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းေတြကို ဆီသတ္ျပီး နႏြင္း၊ အေရာင္တင္ထည္႕ပါတယ္။ ဆီျပန္ျပီး ေမႊးလာရင္ ႏႊင္ထားတဲ႕ ၾကက္သားေတြ ထည္႕ေမႊပါတယ္။ တခါထဲ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ယိုးဒယားငံျပာရည္ထည္႕ပါတယ္။

ေမႊးလာရင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲကို လံုထားတဲ႕ ၾကက္သားေတြ ထည္႕ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ႕ ေရစိမ္ထားတဲ႕ ပဲျပား၊ မိႈေျခာက္နဲ႕ ပဲၾကာဆံထည္႕ေမႊေပးလိုက္ေတာ႕ ၾကာဇံဟင္းခါးပူပူေလး ခပ္ေသာက္လို႕ရပါျပီ။ အေပါ႕အငန္ေတာ႕ လိုသေလာက္ထည္႕ေပါ႕။
အဲ ပံုထဲမွာေတာ႕ ငါးဖယ္တဗူးေတြ႕လို႕ေၾကာ္ျပီး ပါးပါလွီးထည္႕ထားေသးတယ္။

5 comments:

Unknown | April 13, 2008 at 8:51 AM

ဘိုက္ေတာင္ဆာသြားၿပီ
.

Unknown | April 16, 2008 at 10:14 PM

ခ်က္စားတုန္းက ေခၚလဲေခၚ၀ူးေတာ့. အြန့္.
ၾကည့္တာနဲ့.. အရသာ ေကာင္းမွန္းသိတယ္တြ.
ခ်က္နည္းေတာ့သိတြားပီ.. ေနာက္ၾကဳံရင္ စမ္းလိုက္အုံးမယ္. :D

ၾကာပီ | April 21, 2008 at 3:58 PM

ေဆာဒီး။ ဘေလာက္ကို လာလည္တဲ႕လူ ရွိဘူးထင္ျပီး ျပန္မၾကည္႕မိဘူး။ ၾကာဇံခ်က္က စားေကာင္းလို႕ တင္ေပးလိုက္တာ။ ဘေလာက္ျပန္ေရးအုန္းမွ။

Chan Mya Soe | April 22, 2008 at 3:17 AM

ကိုယ္တုိင္ေတာ့ ခ်က္မစားတတ္ဘူး ... သူမ်ားခ်က္ထားရင္ေတာ့ စားတတ္တယ္ :P ဟတ္ဟတ္

ၾကာပီ | April 24, 2008 at 4:10 PM

ေနာက္တေခါက္ေပါ႕ ဖိုးခ်မ္းရယ္။