ၾကာပီ

[Saturday, January 2, 2010]

ထမနဲ ရက္စပီ



ေကာက္ညင္းဆန္ ၁ကီလို
ေျမပဲဆန္ ၁၅၀ ဂရမ္
နွမ္း ၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း ၁လက္မခန့္ တစ္တံုး
အုန္းသီးဖတ္တစ္ထုတ္( win yep or see woo မွာ ရတယ္။ Frozen တန္းမွာ ရွိလိမ့္မယ္)
မရနိုင္ရင္ေတာ့ ဇာတ္နည္းနည္းရွုပ္သြားပီ။ အုန္းသီးဆံကို ဓားနဲ့ထုတ္ ျပီးရင္ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး blenderထဲ ထည့္ေမြွ။
အုန္းသီးတစ္လံုး(ေျကာှျပီး ျဖူးစားဖို့)
ဆီ
hand blender

ပထမေန့မွာ ..
ေကာက္ညင္းဆန္ကို ေရတစ္ည စိမ္ထား
တခာတည္း ေျမပဲဆန္ကို မီးေအးေအး ဆီနည္းနည္း (ထမင္းစားဇြန္းနဲ့ ၁ဇြန္း) နဲ့ ေျကာှ-၁ဝမိနစ္ေလာက္ ေျကာှရတယ္။ဆယ္ျပီး မျဖန့္ထားမိရင္ ေအာက္က တူးသြားေရာ(အေမေျပာတာ)
နွမ္းကို မီးေအးေအးနဲ့ ေမြွးလာတဲ့အထိ ေလွာှထား၊ ဿ ဒာလည္း ျဖန့္ထား
အုန္းသီးတစ္လံုးကို အဆံထုတ္ (အဆံထုတ္တာ လြယ္ေစခ်င္ရင္ ၁ပတ္ေလာက္ ျကိုဝယ္ထားလိုက္) ပားပားလွီးျပီး ဆီမ်ားမ်ားနဲ့ ေျကာှ အေရာင္နည္းနည္းညိုလာရင္ ဆယ္ျပီး ျဖန့္ထား

ဒုတိယေန့....
ဂ်င္းကို ပားပားရွည္ရွည္အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးျပီ
ဆီ အစိတ္သားေလာက္နဲ့သတ္ (၁လီတာဗူးရဲ့ ၄ပံု၁ပံုခန့္)
ေမြွးလာရင္ ေကာက္ညင္းဆန္ေရစစ္ျပီးထည့္ ဆားနည္းနည္းထည့္
ေကာက္ညင္းဆန္က ဆီနဲ့လံုးသြားျပီး နည္းနည္းေကာ့လာရင္ ေရေနြးကို ဆန္မျမုတ္ တျမုတ္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးထား၊ မီးနည္းနည္းေလ်ွာ့(အဆံုးထိ မေလ်ွာ့နဲ့)
၅-၆မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေကာက္ညင္းဆန္ေျပာ့လာလိမ့္မယ္။(မေျပာ့နိုင္ေသးရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ထည့္ခြင့္ရွိတယ္။)ျပီးရင္ hand blenderနဲ့ ၁မိနစ္ေလာက္ ေကာက္ညင္းေတြကို ေမြ့လိုက္၊ ျပီးရင္ ဇြန္းနဲ့ သာ နာနာေမြွေပးေပေတာ့။
ေရကုန္သြားျပီး ေကာက္ညင္းက နူးအိလာျပီဆိုရင္ (ဆန္စိေတြ မေပာှေတာ့ဘူးဆိုရင္) အုန္းသီးေျခထားတာေတြထည့္၊ နွမ္းထည့္ ( ဆီလိုေသးရင္ ထပ္ထည့္လိုရတယ္)။ ေျမပဲဆန္ကို နည္းနည္းထု (အျခမ္းကြဲသြားေအာင္)ျပီးထည့္။

ျမည္းလို့ရျပီ။ ဒီတစ္မ်ိုးေတာ့ မျကာမျကာမျမည္းနဲ့။ လ်ွာအပူေလာင္တတ္တယ္။ စားေတာ့မွ အုန္းသီးေျကာှျဖူးထည့္။

ေဒာှရွိလက္သစ္ ေဒာှသိ ရဲ့ ထမနဲ ရက္စပီ ဿဤတြင္ျပီး၏။

5 comments:

ၾကာပီ | January 2, 2010 at 7:21 PM

2010/1/2 khinoomay

စားခ်င္တယ္ နဲနဲေလာက္မွ်ပါ။

ကြန္မက္ကုိကလစ္တာမ ပြင္႕ပါ။

khin oo may | January 3, 2010 at 1:10 AM

စားခ်င္တယ္ အရမး္ဘဲ ႀကိဳက္တယ္။ လုပ္ဘုိ႕ဆုိတာကေတာ႕မလြယ္လွဘူး. ပညာရွိမွ ၿဖစ္မယ္။

PAUK | January 3, 2010 at 5:00 AM

လုပ္စားဖို႔ တခါမွ မစဥ္းစားဖူးပါဘူး။။
ေကာက္ညွင္းစားရင္ ရ/င္ျပည့္တယ္..
အစာအိမ္မေကာင္းဘူး..
အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္တယ္..။။

Steve Evergreen | January 6, 2010 at 6:45 PM

thanks for sharing. we also do at home :)

here is the screen cap showing latest zawgyi font not working properly. just let you know

http://picasaweb.google.com/Steve.Evergreen/Miscellaneous#slideshow/5423697678510229778

ၾကာပီ | January 8, 2010 at 2:27 PM

စာေတြ အားလံုးမျမင္ရတဲ့အတြက္ ေတာင္းပန္ပာတယ္။ အားလံုး ဖတ္လို့ရေအာင္ ျကိုးစားျကည့္ပာအုန္းမယ္။