ၾကာပီ

[Saturday, January 2, 2010]

ထမနဲ ရက္စပီ

5 comments



ေကာက္ညင္းဆန္ ၁ကီလို
ေျမပဲဆန္ ၁၅၀ ဂရမ္
နွမ္း ၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း ၁လက္မခန့္ တစ္တံုး
အုန္းသီးဖတ္တစ္ထုတ္( win yep or see woo မွာ ရတယ္။ Frozen တန္းမွာ ရွိလိမ့္မယ္)
မရနိုင္ရင္ေတာ့ ဇာတ္နည္းနည္းရွုပ္သြားပီ။ အုန္းသီးဆံကို ဓားနဲ့ထုတ္ ျပီးရင္ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး blenderထဲ ထည့္ေမြွ။
အုန္းသီးတစ္လံုး(ေျကာှျပီး ျဖူးစားဖို့)
ဆီ
hand blender

ပထမေန့မွာ ..
ေကာက္ညင္းဆန္ကို ေရတစ္ည စိမ္ထား
တခာတည္း ေျမပဲဆန္ကို မီးေအးေအး ဆီနည္းနည္း (ထမင္းစားဇြန္းနဲ့ ၁ဇြန္း) နဲ့ ေျကာှ-၁ဝမိနစ္ေလာက္ ေျကာှရတယ္။ဆယ္ျပီး မျဖန့္ထားမိရင္ ေအာက္က တူးသြားေရာ(အေမေျပာတာ)
နွမ္းကို မီးေအးေအးနဲ့ ေမြွးလာတဲ့အထိ ေလွာှထား၊ ဿ ဒာလည္း ျဖန့္ထား
အုန္းသီးတစ္လံုးကို အဆံထုတ္ (အဆံထုတ္တာ လြယ္ေစခ်င္ရင္ ၁ပတ္ေလာက္ ျကိုဝယ္ထားလိုက္) ပားပားလွီးျပီး ဆီမ်ားမ်ားနဲ့ ေျကာှ အေရာင္နည္းနည္းညိုလာရင္ ဆယ္ျပီး ျဖန့္ထား

ဒုတိယေန့....
ဂ်င္းကို ပားပားရွည္ရွည္အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးျပီ
ဆီ အစိတ္သားေလာက္နဲ့သတ္ (၁လီတာဗူးရဲ့ ၄ပံု၁ပံုခန့္)
ေမြွးလာရင္ ေကာက္ညင္းဆန္ေရစစ္ျပီးထည့္ ဆားနည္းနည္းထည့္
ေကာက္ညင္းဆန္က ဆီနဲ့လံုးသြားျပီး နည္းနည္းေကာ့လာရင္ ေရေနြးကို ဆန္မျမုတ္ တျမုတ္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးထား၊ မီးနည္းနည္းေလ်ွာ့(အဆံုးထိ မေလ်ွာ့နဲ့)
၅-၆မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေကာက္ညင္းဆန္ေျပာ့လာလိမ့္မယ္။(မေျပာ့နိုင္ေသးရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ထည့္ခြင့္ရွိတယ္။)ျပီးရင္ hand blenderနဲ့ ၁မိနစ္ေလာက္ ေကာက္ညင္းေတြကို ေမြ့လိုက္၊ ျပီးရင္ ဇြန္းနဲ့ သာ နာနာေမြွေပးေပေတာ့။
ေရကုန္သြားျပီး ေကာက္ညင္းက နူးအိလာျပီဆိုရင္ (ဆန္စိေတြ မေပာှေတာ့ဘူးဆိုရင္) အုန္းသီးေျခထားတာေတြထည့္၊ နွမ္းထည့္ ( ဆီလိုေသးရင္ ထပ္ထည့္လိုရတယ္)။ ေျမပဲဆန္ကို နည္းနည္းထု (အျခမ္းကြဲသြားေအာင္)ျပီးထည့္။

ျမည္းလို့ရျပီ။ ဒီတစ္မ်ိုးေတာ့ မျကာမျကာမျမည္းနဲ့။ လ်ွာအပူေလာင္တတ္တယ္။ စားေတာ့မွ အုန္းသီးေျကာှျဖူးထည့္။

ေဒာှရွိလက္သစ္ ေဒာှသိ ရဲ့ ထမနဲ ရက္စပီ ဿဤတြင္ျပီး၏။

[Monday, April 20, 2009]

လံုဒံုမွာ ေစ်း၀ယ္စရာ

14 comments

လန္ဒန္မွာ အာရွသားေတြအတြက္ ေစ်း၀ယ္ထြက္ရတာ နယ္မွာေလာက္ ဟင္းစားမရွားပါ။ ကိုယ္ကလည္း အစားတလုတ္ အတြက္နဲ႕ အင္မတန္ ဒုကၡရွာတတ္တဲ႕သူဆိုေတာ႕ ကို္ယ္သိသေလာက္ ေစ်း၀ယ္ထြက္တဲ႕ ေနရာေတြ ေရးထားတာပါ။

ျမင္းခြာရြက္၊ ဗံုလံုသီး၊ ဒန္႕ဒလြန္သီး တို႕ကို Walthamstow က သီရိလကၤာဆိုင္ေတြမွာ ရတတ္ပါတယ္။ ျမင္းခြာရြက္ကို ေဖာ႕ပံုး အျဖဴေရာင္နဲ႕ ထည္႕ထားတတ္ပါတယ္။ တစည္းကို ၃၅ျပားေလာက္ပဲ ေပးရပါတယ္။ ၾကာသပေတးေန႕မွာ သြားရင္္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရႏိုင္ပါတယ္။

ဆူးပုတ္ရြက္၊ မန္က်ည္းသီးႏု၊ ရန္ကုန္အေခၚ ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္းတို႕ကိုေတာ႕ တရုတ္တန္းလမ္းမက New Lon Moon မွာ ၀ယ္ပါတယ္။ အဲဒီမွာ ဒညင္းသီးလည္း ရပါတယ္။ ဘုရားစူး ဒညင္းသီးပါ။ အရမ္းႏုျပီး နံရံုမွတပါး စားလို႕မေကာင္းပါ။ ဒညင္းသီးနဲ႕ဆင္ဆင္တူတဲ႕ အသီးတမ်ိဳးေတာ႕ စားဖူးပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္မွာပဲ ရပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ရွိျပီး ဒညင္းအေသးစားနဲ႕တူပါတယ္။ အခြံမပါ ပါဘူး။ ေၾကာ္စားရင္ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္မွာပဲ ငပိေရက်ိဳလည္း ရပါတယ္။ ၀ယ္ထားျပီးသား မရွိလုိ႕ မတင္ေပးရပါဘူး။

Sanction လုပ္ထားခံရတဲ႕ ျမန္မာျပည္မွ တင္ပို႕ေသာ ျမန္မာငါး၊ ပုဇြန္မ်ားကိုေတာ႕ Shadwell မွာ ရႏိုင္ပါတယ္။ DLR စီးရပါမယ္။ station ကေနထြက္တာနဲ႕ မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္လမ္းၾကားတေလွ်ာက္လံုးက ျမန္မာ ေရခဲစိမ္ငါးေတြ ရႏိုင္တဲ႕ ဆိုင္ေတြပါ။ ငါးၾကင္း၊ ငါးျမစ္ခ်င္း၊ ငါးဖယ္၊ ငါးသေလာက္၊ ငါးကြင္းညိဳ၊ ငါးသေလာက္ဥ၊ တလားဗီးယား.. စတဲ႕ ငါးေတြ ရတတ္ပါတယ္။ ဆိုင္ေတြကို အရင္ ေလွ်ာက္ၾကည္႕လိုက္ပါအုန္း။ အတူတူ အေဖၚ၀ယ္မယ္႕သူရွိရင္ ပုိတန္ပါတယ္။ တစ္ထုတ္ကို ၂ေပါင္ ၃ထုတ္ကို ၅ေပါင္ဆိုတာမ်ိဳး ေရာင္းတတ္လို႕ပါ။ ငါးရံ႕ေျခာက္လည္း အဲဒီလမ္းတလ်ွာက္က ဆိုင္ေတြမွာ ရတတ္ပါတယ္။ ၁ကီလိုထုတ္ကို ၁၀ေပါင္ပါ။ လတ္မလတ္ေသခ်ာ အနံ့ခံႏိုင္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ငါးေဖါင္ရိုးေျခာက္လည္း ရတတ္ပါတယ္။ ၃ထုတ္ကို ၅ေပါင္ေလာက္ ရွိပါတယ္။ ငါးေတြကလည္း ေရခဲနဲ႕ ခဲျပီးေရာင္းတာဆိုေတာ႕ public transportနဲ႕သြားရင္ အထုတ္ေတြ အေတာ္္ဆြဲရမွာပါ။ ကားနဲ႕သြားရင္ေတာ႕ ညေနပိုင္း ဒါမွမဟုတ္ တနဂၤေႏြေန႕မွ သြားရင္ အဆင္ေျပႏိုင္ပါတယ္။ parking ခက္လုိ႕ပါ။ ဆိုင္ေတြ အေနာက္မွာ ခဏဆိုရင္ ရပ္လို႕ (တရား၀င္မဟုတ္)ရႏုိင္ေပမယ္႕ ၁နာရီေလာက္ၾကာတဲ႕ ခဏဆိုရင္ေတာ႕ Tower of Hamlet car pound မွာ ေပါင္ ၂၀၀ ေပးျပီး သြားေရြးရႏိုင္ပါတယ္။ ဗူးညႊန္႕၊ သရက္ကင္း၊ ငွက္ေပ်ာအူတို႕လည္း အဲဒီလမ္းတေလွ်ာက္က ဆိုင္ေတြမွာ တခါတရံ ရတတ္ပါတယ္။

Turnpike Lane (piccadially) မွာေတာ႕ စေတရွင္က ထြက္လိုက္ရင္ ဘက္စ္ စေတရွင္လို႕ ျပထားတဲ႕ဖက္ကို မတက္ပဲ ဘယ္ဖက္က(news agent ေရွ႕နားက)ေန ေျမေအာက္လမ္းေလးအတိုင္း တက္သြားလိုက္ပါ။ အေပၚေရာက္ရင္ ေရွ႕နားနည္းနည္းဆက္သြားလိုက္ျပီး လမ္းကူးလိုက္ပါ။ အသီးအႏွံေတြကို အျပင္ထုတ္ထားတဲ႕ ဆိုင္ေလး( ဆိုင္နာမည္က Food Hall လို႕ ထင္ပါတယ္။)ေရာက္ရင္ ေတာင္းေလးဆြဲျပီး ခ၀ဲသီး၊ ခရမ္းသီး၊ ဗူးသီး၊ ဒန္႕ဒလြန္သီး၊ သရက္သီးကင္း၊ ကင္းပံုသီး ေတြကို ေတြ႕ကရာအိတ္ဆြဲျပီး ၾကိဳက္သေလာက္ ထည္႕လိုက္ပါ။ ဆိုင္ထဲကို ဆက္၀င္သြားပါ။ Agar Agar ေတြ႕ရင္ ေတာင္းထဲထည္႕ပါ။ (ေက်ာက္ေက်ာ လုပ္စားခ်င္ေနတယ္မဟုတ္လား။ သိေနတယ္။) မေတြ႕ရင္လည္း ဆိုင္ထဲကလူကို ေမးျပီး မေတြ႕ေတြ႕ေအာင္ရွာပါ။ ေရွ႕ဆက္သြားပါ။ Whole Yellow Bean ေတြ႕ရင္ ၂ထုတ္ေလာက္ ထပ္ဆြဲပါ။ ပဲျပဳတ္လုပ္စား ရေအာင္ပါ။ ကူလ္ဖီးလည္း ၾကိဳက္တတ္တယ္ မဟုတ္လား။ တဗူးေလာက္ ထည္႕ခဲ႕ပါလား။ ပဲပလာတာပါ လုပ္စားရေအာင္ ပလာတာ ၂ထုတ္ေလာက္ ဆြဲခဲ႕ပါအုန္း။ ျပီးရင္ ေကာင္တာမွာ က်သေလာက္ရွင္းလိုက္ပါ။ ေပါင္ ၃၀ .. ပလံု...
အဲဒီကေန ဒီဖက္လမ္းျပန္ကူးလိုက္ရင္ ျမန္မာငါးေရာင္းတဲ႕ ဆိုင္ေတြရွိေသးတယ္။ ရွပ္၀ဲက ဆိုင္ေတြေလာက္ မစံုေပမယ္႕ အဲဒီကို တကူးတက မသြားႏုိင္တဲ႕ အခါဆိုရင္ ဒီမွာပဲ တခါတည္း ၀ယ္လိုက္ပါ။

Barbeque ရာသီေရာက္လာျပီဆိုေတာ႕ အဂၤလန္ကထြက္တဲ႕ ငါး၊ ပုဇြန္ေတြ ေစ်းသက္သက္သာသာ ရႏုိင္မယ္႕ေနရာကို သိထားရင္ ေကာင္းပါတယ္။
Billingsgate Market
Trafalgar Way
London
E14 5ST
ဒီမွာ အဂၤလိပ္ငါး၊ ပုဇြန္၊ ဂဏန္းေတြ ရပါတယ္။ မနက္ ၅နာရီေလာက္ စျပီး ေစ်းဖြင္႕တယ္လို႕ေျပာပါတယ္။ ၇နာရီေလာက္ ေရာက္ေအာင္သြားရင္ ေစ်းေပါင္က်ိဳးနဲ႕ အကိုက္ပါပဲ။ ၈နာရီေစ်းပိတ္ပါတယ္။ ေစာေစာသြားရင္ လူအရမး္ရႈပ္ျပီး ကိုယ္လို နည္းနည္းပဲ ၀ယ္မယ္႕သူေတြကို ေစ်းသည္က တယ္အေရးမလုပ္ခ်င္ပါ။ တြန္းလွည္းယူသြားခြင္႕မရွိပါဘူး။ ဆိုင္ေတြက အိတ္အမည္းေတြနဲ႕ ထည္႕ေပးပါတယ္။ အားလံုးနည္းပါးက ေဖါ႕ပံုးလိုက္ပဲေရာင္းပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ဆိုင္ေတြကေတာ႕ ကီလိုနဲ႕ ေရာင္းပါတယ္။ ကားပါကင္က ဖရီးပါ။

ေပ်ာ္ရြင္ဖြယ္ရာ ေႏြရာသီ ျဖစ္ၾကပါေစ။